Охрана на учебни заведения

Охрана на училища

Все по-често ставаме свидетели на недопустими инциденти, които се случват в училищата в нашата страна. Независимо, дали имаме деца в училищна възраст или просто се отличаваме с будна съвест и отношение към злободневните проблеми в обществото, не можем да не се запитаме, какво трябва да се направи, за да се подобри сигурността в учебните институции.

Най-разумният начин е да се ограничи достъпът до учебните заведения от нежелани посетители и да се засили охраната, като за тази цел се наеме лицензирана охранителна фирма, в която практикуват професионални охранители, а не нелицензирани служители, които по-скоро присъстват в сградата на училището, без да имат законно право да извършват охранителна дейност.

Фирми за охрана в София и страната са в кондиция да съдействат с добре обучени и квалифицирани охранители, които действително да поемат закрилата на стотици деца и да се отнесат повече от отговорно към дейността си.

Съществен момент при избора на физическа охрана на училища е акцентът върху отговорността, че с възлагането на тази дейност се поверява животът на подрастващите. За да се учат, развиват и изявяват свободно, те не трябва да изпитват каквато и да е заплаха, страх и несигурност в обществените институции като училищата.

Предимства при избора на квалифицирани охранители

  1. Квалифицираните охранители преценяват рисковете в учебното заведение и намират адекватните решения да ги минимализират.
  2. В случай на опасност като пожар, наводнение, авария – ще евакуират децата на безопасно за тях място.
  3. Добре подготвените и опитни охранители разпознават потенциално опасните лица като наркодилъри, педофили и други недобронамерени лица. Ще предприемат своевременни действия за защита на децата.
  4. Задължително ще инсталират паник бутон в училището за незабавна връзка с дежурен център при възникнали проблеми.
  5. Със съдействието на охранителната фирма осъществяват денонощен контрол, като организират изпълнението на поставените цели за осигуряване на спокойна атмосфера в учебното заведение.
  6. Като експерти по физическата охрана ще извършват периодично оценка на риска и ще дават предложения за подобряване на сигурността.
  7. И не на последно място – наемането на лицензирани охранители е законен и ефективен подход за опазване на реда и спокойствието в учебното заведение.

Няма коментари

Напишете коментар

Без спам коментари